Aktuāli!

Paldies visiem par šo mācību gadu!

Spēku un neatlaidību tiem, kam vēl kārtojami darbiņi pagarinātajā gadā!

Direktores sveiciens skatāms šeit.

 

 

Notikumi

Aikāgaršo Ikšķiles vidusskolā
2013-10-12

Skolas vecumā daudzveidīgs un uzturvielām bagāts uzturs ir ļoti svarīgs. Novērojot, ka skolēni klasē labprātāk ēd neveselīgu pārtiku, un domājot par skolēnu veselīgu uzturu, nācās aizdomāties par to, kā skolēniem palīdzēt veidot veselīga uztura maltītes. Īstajā brīdī radās iespēja maijā pieteikties Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo konkursā. Pēc vairāku skolēnu iniciatīvas tika aizsūtītas anketas nodarbībai - pavārkursiem, kuru vada RIMI veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis. Šis jaukais brīdis bija klāt, kad šā gada 8. oktobrī Ikšķiles vidusskolā pie 4.a klases viesojās Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs, lai izglītotu skolēnus par sabalansētu uzturu un tā priekšrocībām, un kopīgi pagatavotu veselīgu un gardu maltīti.


 Šefpavārs Normunds nodarbības ietvaros skolēniem mācīja, kā pašu spēkiem pagatavot vienkāršu un veselīgu maltīti. Tā kā rudens ir bagāts dārzeņu laiks, tad Normunds piedāvāja pagatavot sautējumu ar kuskuss salātiem un jogurta mērci. Katrs skolēns piedalījās maltītes pagatavošanā. Varēja vērot, kā skolēni paši savā starpā sadala pienākumus, viens ķeras pie griešanas darbiem, cits pie trauku mazgāšanas, cits pie plīts. Nodarbības laikā valdīja īsts komandas gars, kas ļoti saliedēja klasi.


Maltītes laikā skolēni atklāja, ka pirmoreizi ēd kuskusu un jogurta mērci, kurus atzina par ļoti gardiem, un pierādījums tam bija, ka īsā brīdī šo ēdienu trauki bija tukši. Arī pagatvotais sautējums bija gards, jo pašu pagatavots, un ja kādam  negaršoja kāda no sautējumā pievienotajām sastāvdaļām, tad to ēdot nemaz nevarēja sajust. Maltītes laikā skolēniem bija jāizdomā sautējumam nosaukums un tā tapa jauna ēdiena recepte - sautējums ar kuskusa salātiem jeb „Rudens Ikšķilē”. Pēc nodarbības skolēni saņēma diplomus par to, ka ir apguvuši iemaņas veselīga ēdiena pagatavošanā un apsolīja Normundam, ka ir gatavi mainīt savus uzskatus par veselīgu uzturu. Ai, kā garšo!


Ikšķile vidusskolas 4.a klases audzinātāja Ieva Radziņa-Sproģe