Aktuāli!

Šajā mācību gadā stundu saraksta izmaiņas skatāmas e-klases dienasgrāmatās. 

 

Datu privātuma politika

Ikšķiles vidusskola savā darbībā ievēro Vispārīgās datu aizsardzības regulas, Fizisko personu datu apstrādes likuma un citos normatīvajos aktos noteiktās prasības attiecībā uz personas datu apstrādes likumīgumu un aizsardzību.

Datu privātuma politikas mērķis ir sniegt informāciju par galvenajiem mūsu veiktajiem personas datu apstrādes nolūkiem, to tiesisko pamatojumu un citu informāciju saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulai Nr. 2016/679 par fizisku personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46/EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13.panta nosacījumiem:

Pārzinis: Ogres novada pašvaldība. Adrese: Brīvības iela 33, Ogre, Ogres novads, LV-5001, reģistrācijas Nr. 90000024455, Tālr. 65071160, epasts: ogredome@ogresnovads.lv

Datu aizsardzības speciālists: Raivis Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Raivis@grubesbirojs.lv un Viesturs Grūbe, tālr. +371 67419000, epasts: Viesturs@grubesbirojs.lv.

Personas datu apstrādes pamatnolūki:

  • Izglītības iestāžu audzēkņu uzskaite;
  • Grāmatvedības uzskaite;
  • Personāllietu uzskaite;
  • Pretendentu uzskaite;
  • Lietvedības dokumentu uzskaite;
  • Video novērošana.

Personas datu apstrādes juridiskais pamatojums:

Mūsu veiktās personas datu apstrādes likumīgumu nosaka vismaz viens no šādiem pamatojumiem:

  • Datu subjekts ir devis piekrišanu savu personas datu apstrādei vienam vai vairākiem konkrētiem nolūkiem.
  • Apstrāde ir vajadzīga līguma, kura līgumslēdzēja puse ir datu subjekts, izpildei vai pasākumu veikšanai pēc datu subjekta pieprasījuma pirms līguma noslēgšanas;
  • Apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uz pārzini attiecināmu Latvijas Republikā spēkā esošo tiesību aktos noteikto pienākumu izpildei;
  • Apstrāde ir vajadzīga, lai aizsargātu datu subjekta vai citas fiziskas personas vitālas intereses;
  • Apstrāde ir vajadzīga pārziņa vai trešās personas leģitīmo interešu ievērošanai, izņemot, ja datu subjekta intereses vai pamattiesības un pamatbrīvības, kurām nepieciešama personas datu aizsardzība, ir svarīgākas par šādām interesēm, jo īpaši, ja datu subjekts ir bērns.

Personas datu papildus ieguves avoti: Datu subjekta sniegtā informācija. Atsevišķiem nolūkiem personas dati tiek iegūti arī no valsts informāciju sistēmām.

Personas datu kategorijas: Tikai personas, kuras ir iesaistītas attiecīgā personas datu nolūka īstenošanai.

Personas datu glabāšanas ilgums: glabāšanas ilgums ir atkarīgs no attiecīgā personas datu apstrādes nolūka, nepārsniedzot termiņu, kas ir noteikts Latvijas Republikas tiesību aktos.

Personas datu saņēmēji: Datu subjekts (fiziskā persona) par sevi; Pašvaldības pilnvaroti darbinieki; Apstrādātājs, kas sniedz Pašvaldībai noteiktu pakalpojumu atbilstoši savstarpēji noslēgtajam līgumam; Valsts kontrolējošās institūcijas; Personas dati netiek nosūtīti uz trešajām valstīm vai starptautiskām organizācijām.

Datu subjekta tiesības: Jūsu tiesības nosaka un regulē Vispārīgā datu aizsardzības regula, t.sk., bet ne tikai:

  • Tiesības būt informētam - Jums ir tiesības tikt informētam, pārredzamā un saprotamā veidā saņemot informāciju par veikto personas datu apstrādi.
  • Tiesības piekļūt personas datiem - Jums ir tiesības pieprasīt informāciju no Pašvaldības par Jūsu veikto personas datu apstrādi.
  • Tiesības personas datu labošanai - ja uzskatāt, ka informācija par Jums ir nepareiza vai nepilnīga, Jums ir tiesības lūgt Pašvaldībai tos labot. ņemot vērā Jūsu pieprasījumu, Pašvaldība nodrošinās Jūsu personas datu labošanu, ja tie ir neatbilstoši, nepilnīgi un / vai neprecīzi. Ja tomēr Pašvaldība nolems nelabot Jūsu personas datus, Pašvaldība Jums sniegs skaidrojumu, kāpēc tie netiks laboti.
  • Tiesības atsaukt piekrišanu personas datu apstrādei - ciktāl Pašvaldība apstrādā Jūsu personas datus, pamatojoties uz Jūsu piekrišanu, Jums ir tiesības jebkurā laikā atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādei. Šādā gadījumā Pašvaldība pārtrauks apstrādāt Jūsu personas datus tam nolūkam, kādam Jūs devāt savu piekrišanu. 
  • Tiesības pieprasīt personas datu dzēšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības prasīt Pašvaldībai dzēst Jūsu personas datus (piemēram, gadījumos, ja Jūsu personas datu apstrādes likumiskais pamatojums balstās tikai uz Jūsu sniegto piekrišanu). Savukārt, ja Jūsu personas datu apstrādi regulē un nosaka ārējie normatīvie akti, Pašvaldībai visticamāk nebūs tiesības dzēst Jūsu personas datus. 
  • Tiesības ierobežot vai iebilst pret datu apstrādes veikšanu - Atsevišķos apstākļos Jums ir tiesības pieprasīt Pašvaldībai uz laiku ierobežot Jūsu personas datu apstrādi (piemēram, gadījumos, ja datu subjekts ir konstatējis neprecizitātes savos personas datos un Pašvaldībai nepieciešams laiks datu precizitātes pārbaudei vai arī datu subjekts var iebilst pret personas datu izmantošanu profilēšanā, tiešās tirgvedības nolūkos, vai arī zinātniskās vai vēstures pētniecības nolūkos vai statistikas nolūkos, izņemot, ja apstrāde ir vajadzīga, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs). Informācijai, ja Jūs pieprasāt, lai Jūsu datu apstrāde tiek ierobežota, vai Jūs iebilstat pret datu apstrādi, tas var ietekmēt Jūsu iespējas saņemt Pašvaldības pakalpojumus. 
  • Tiesības uz personas datu pārnesamību - Jums ir tiesības saņemt vai nodot savus personas datus tālāk citai trešajai personai. Ja Pašvaldība apstrādā personas datus saskaņā ar datu subjekta piekrišanu vai pamatojoties uz līgumu, un tie ir saglabāti strukturētā, plaši izmantotā un mašīnlasāmā formātā, datu subjektam ir tiesības lūgt personas datu nosūtīšanu tieši no viena pārziņa citam pārzinim, ja tas ir tehniski iespējams. Šīs tiesības netiek attiecinātas uz personas datiem, kas tiek apstrādāti, lai izpildītu uz Pašvaldību attiecināmu juridisku pienākumu, vai, lai izpildītu uzdevumu, ko veic sabiedrības interesēs vai īstenojot pašvaldībai likumīgi piešķirtās oficiālās pilnvaras.
  • Tiesības nebūt par automatizēta individuāla lēmuma, tostarp profilēšanas, subjektu - Katram datu subjektam ir tiesības nebūt tāda lēmuma subjektam, kurš ir balstīts tikai uz automatizētu apstrādi (bez cilvēku iesaistes), ieskaitot profilēšanu, kas rada datu subjektam tiesiskas sekas vai būtiski to ietekmē līdzīgā veidā. Informējam, ka Pašvaldība neveic automatizētu lēmumu pieņemšanu personas datu apstrādei.
  • Tiesības sūdzēties - Ja Jūs neapmierina Pašvaldības atbilde, vai uzskatāt, ka Pašvaldība veic personas datu apstrādi pretēji normatīvo aktu prasībām, Jūs varat iesniegt sūdzību uzraudzības iestādei - Datu valsts inspekcijai vai Pašvaldības norīkotajam datu aizsardzības speciālistam.

Lēmumu pieņemšana: Personas datu apstrādē netiek automatizēta lēmumu pieņemšana, tostarp profilēšana.